diumenge, 17 de novembre del 2013

LA FEMINISTA VICTÒRIA SAU MOR ALS 83 ANYS

L'escriptora, psicòloga i investigadora catalana va ser una de les figures més rellevants del feminisme, que ens va deixar el passat 6 de novembre.

Ens deixa un llegat d'un gran valor: obres sobre la maternitat, el cicle menstrual, denúnicies del sistema patriarcal, aportacions sobre la divisió sexual del treball, etc. Una ideologia que podem trobar en les seves publicacions: “Manifest per a l'alliberament de la dona”, “Reflexions feministes per els principis de segle”, “Ser dona, l'acamament d'una imatge tradicional”, o bé el “Diccionari ideològic feminista”, en el qual reuneix les paraules-concepte més importants per al marc teòric feminista.
Les seves obres ens mostren el món des d'una mirada innovadora i crítica, que qüstiona les bases del sistema patriarcal i proposa noves aportacions per a un sistema feminista.

Va ser mentora del 1r Congrés de les Dones a Barcelona, l'any 1999, va rebre la medalla d'Honor de Barcelona, el 2004 i la Creu Sant Jordi, l'any 2007, aquests han estat alguns dels seus reconeixements més importants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada