dilluns, 4 de novembre del 2013

LA UNIÓ EUROPEA ADVOCA PEL DRET DE LES DONES A DECIDIR EN EL SEU PART


Bèlgica acull avui, 4 de novembre, la conferència dels drets humans en el part i l'obstetrícia "Human Rights in Childbirth". El part, els naixements, en són el tema principal, que es tractarà des del punt de vist polític i jurídic a la Unió Europea.


Les conferències es duran a terme a Dunise Polders-Blakenberge, a prop de Brussel·les, on posen en dubte el que va dir el Tribunal Europeu de Drets Humans l'any 2010, és a dir, si realment les dones tenen el dret de triar les circumstàncies en què volen parir. El que implica fer una revisió de totes les formes de natalitat i drets de les dones a Europa.

Professionals del món dels naixements i advocats de tota Europa es reuneixen per crear uns drets comuns de la dona en el moment del part i sobretot, que aquests es converteixin en una realitat, i s'apliquin a l'hora de la veritat.

Aquesta iniciativa s'ha dut a terme després de diferents conflictes, relacionats amb les dones que volen ser respectades en el moment del part i tenir dret a escollir on i com volen que sigui. Un exemple el trobem a Hongria, on Agnes Gereb, obstetra i llevadora, està sota arrest domiciliari per atendre parts a casa. A Espanya, el part domiciliari no és una opció reconeguda ni coberta per la Seguretat Social.

Associacions d’àmbit estatal com “El parto es nuestro”, “Plataforma pro derechos del nacimiento” o “Nacer en casa” i a Catalunya “DONA LLUM” treballen per aconseguir una millora en les condicions d’atenció a les mares i fills durant l’embaràs, el part i el puerperi i s’estan mobilitzant per aconseguir enviar una petició al Parlament Europeu per tal que la violència obstètrica sigui reconeguda i tipificada, com passa a altres països, per exemple Veneçuela.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada