dissabte, 23 de novembre del 2013

LES RETALLADES I LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE NO SÓN COMPATIBLES


Les retallades van en augment des del 2011, amb el nou Govern. Els pressupostos destinats a les polítiques a favor de la igualtat i a la prevenció de la violència de gènere s'han reduït un 30%.


Els diners que destinen els pressupostos generals de l'Estat a combatre la violència de gènere no han parat de disminuir a través de les retallades, en xifres oficials un 26,9% menys des del 2011. L'Executiu del PP tan sols ha destinat 22 millons d'euros aquest any per tal d'evitar la violència masclista.

Segons les estadístiques des d'aquesta data les denúncies no han parat d'augmentar. Laura Seara, exdirectora del Instituto de la Mujer, que també va ser secretària d'Estat en el Govern de Zapatero diu que aquestes retallades impulsades pel Govern de Mariano Rajoy van més enllà dels interessos econòmics, són retallades ideològiques contra els drets de les dones, també alega que és inadmissible i molt greu i que amb això el Govern del PP està demostrant que ni la violència de gènere ni la igualtat són una prioritat, gairebé ha dessparegut de l'agenda política.

Les reltallades han afectat sobretot a la construcció de centres per a dones maltractades, material informàtic i equipament, també a les subvencions i ajudes en els programes d'assistència social per a víctimes de la violència de gènere. Les polítiques de foment de treball femení s'han retallat un 94% els últims tres anys.

En les previsions per al futur, sembla ser que el panorama no canviarà i que es seguirà retallant els pressupostos per als programes de prevenció masclista. Seara diu que és com si el Govern no volgués parlar d'igualtat i violència de gènere, com si així deixés d'existir, però lamentablement existeix i milers de dones la segueixen patint a diari.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada