dimecres, 20 de novembre del 2013

LLEIDA PARLA DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA



El II Memorial Hortènsia Alonso: Joves i violència masclista, percepció i realitat es realitzarà el pròxim 26 de novembre al Centre de Cultures Transfronterer del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, en el marc del Dia Internacional per l'eradicació de la Violència Masclista.

La programació de l'acte està dividida en diferents blocs en els quals es faran intervencions sobre; la socialització de gènere i violència masclista en cinema, videoclips, videojocs, xarxes socials, premsa i revistes, els comportaments violents i identificació de de la violència masclista entre la gent jove, l'actuació davant la violència masclista entre joves al Municipi de Lleida i també es realitzaran tallers on es donaran eines i estratègies per poder eviar la violència masclista entre la gent jove.

L'acte està organitzat per l'Ajuntament de Lleida, la Creu Roja i la Universitat de Lleida. La inscripció a aquest taller és totalment gratuïta, i a través d'aquestes sessions informatives i participatives pretèn involucrar els joves en la importància d'eradicar la violència masclista de la nostra societat, problema que continua sent comú entre els joves.

L'acte compta a més a més amb la col·laboració de molts professionals experts que faran ponències durant tot el matí i tarda del dia 26 de novembre. Periodistes, psicòlegs, professors d'universitat, investigadors, entre d'altres, estaran a disposició dels joves interessats en el tema.

També es realitzaran tallers en els quals es pretén fer una sensibilització, prevenció, detecció de la violència masclista, i finalment atenció i acompanyament a joves (nois i noies) en situació de violència.

A les 11:30h l'alcalde de Lleida inaugurarà el II Memorial d'Hortènsia Alonso, juntament amb Mariano Gomà, President de la Creu Roja Lleida i Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida. L'acte de cloenda es farà a les 18:30h i anirà a càrrec del Grup de Dones de Lleida i Marea Lila.


Aquesta jornada es fa com a homenatge i en memòria d'Hortènsia Alonso, una lleidatana feminista que va lluitar pels drets I llivertats de les persones, també va ser la responsable de l'observatori per a les víctimes de la violència de gènere a la subdelegació del Govern de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada