divendres, 1 de novembre del 2013

MÉS CRISI, MENYS SEGURETAT SEXUAL


Els centres educatius espanyols reben molt poca informació pel que fa a l'educació sexual, segons revela un informe que analitza la situació de 10 països de la Unió Europea.



Els resultats del baròmetre de l'accès de les dones a la lliure elecció d'anticonceptius moderns en 10 països de la Unió Europea i promogut per la Federació de Planificació Federal Estatal (FPFE), diu que el Govern ha deixat de banda les estratègies d'educació sexual i salut reproductiva com a causa de la crisi econòmica, també s'han paralitzat les campanyes de sensibilitzazció pel que fa a aquest àmbit.


Els 10 països analitzats han estat Alemanya, Bulgaria, Espanya, França, Itàlia, Lituània, Països Baixos, Polònia, República Txeca i Suècia. Sobre els quals s’ha evaluat les polítiques i l’educació sobre drets sexuals i repreductius,  la formació dels professionals i els diferents tipus d'anticonceptius que s'hi usen.

Espanya suspèn en general en totes els apartats i només  té un aprovat just en formació de professionals, els països que li segueixen a la cua són la República Txeca, Itàlia i Lituània.

La FPFE, també ha remarcat la diferència entre les comunitats autònomes pel que fa a la prestació de serveis en aquest àmbit. Hi ha sis Comunitats Autònomes que no financien la píndola del dia després, un fet incompatible amb l'objectiu de reduir els embarassos no planificats i garantir l'accés de les dones a la lliure elecció d'anticonceptius moderns.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada