dimecres, 17 de setembre del 2014

"MICROBIRTH": UNA NOVA VISIÓ DEL NAIXEMENT


El documental que desvetlla els secrets del naixement a vista de microscopi s'estrenarà aquest divendres a Barcelona i a 700 indrets arreu del món simultàniament. La producció explica les repercussions que pot tenir per als nostres fills la forma en la que naixem avui en dia i analitza com les pràctiques modernes poden afectar a la saluts dels infants a la llarga, a través d'experts i científics d'arreu.



En les últimes dècades hi ha hagut un augment de l'asma infantil, diabetis de tipus 1, la celiaquia i l'obesitat infantil, al mateix temps que hi ha hagut un augment de les cesàrees, el Professor d’immunotoxicologia a la Universitat de Cornell, Dr. Rodney R Dietert, afirma que el que fa la cesàrea és impedir que el nounat sigui colonitzat per microbis, per tant, el sistema immunitari no madura i el metabolisme canvia, i això es el que contribueix a agreujar aquests problemes.

La Directora del documental “Microbirth”, Toni Harman, explica que la pel·lícula pretén conscienciar de la importància d'aquesta colonització dels microbis pels nadons, ja siguin nascuts vaginalment o per cesària. També reivindica que aquesta és una qüestió no tan sols per a l'interès de les famílies i metges, sinó que també hauria d'interessar als grans líders, per tal que es posi atenció al part i al naixement des dels grans càrrecs.

Microbirth” és una producció independent d’Alto Films Ltd, produïda i dirigida per la parella de cineastes britànics Toni Harman i Alex Wakeford, també directors de “Freedom for Birth”, projectada a més de 1.100 esdeveniments a 50 països el 2012.


La Premiere del documental “Microbirth” es realitzarà al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, a continuació s'estrenarà el teaser d'un altre documental, “Loba” produit per Catherine Béchard i finalment es durà a terme una taula rodona amb la contribució de DONA LLUM Associació Catalana per un Part Respectat, les antropòlogues de MATER Observatori de les Maternitats i Paternitats Contemporànies i la directora de “Loba”.




2 comentaris:

  1. Hola Laura

    Gràcies per la difussió.

    Només puntualitzar que l'estrena mundial és dissabte, i la sessió al CCD Francesca Bonmaison també, a les 17.30. DONA LLUM i MATER no només contribueixen a la taula rodona, sinó que han organitzat conjuntament l'esdeveniment.

    Desitgem que et resulti molt interessant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la puntualització i per fer-m'ho saber. Vaig trobar la informació tal com l'he posat i la vaig difondre perquè em va semblar interessant!

      Elimina