dissabte, 4 de gener del 2014

LA CANÇÓ EN FEMENÍ


Dones i cançons” és el nom de l'exposició que es podrà visitar al Palau Robert fins al 6 de gener del 2014. Una mostra de fotografies de vint-i-cinc dones que canten i fan les seves pròpies cançons. L'exposició pretén reflectir la contiuïtat, diversitat i riquesa de la tradició musical de les cantants catalanes.


Les fotografies són fruit del treball de Juan Miguel Morales, cap de la secció de fotografia d'Enderrock, que va retratar vint-i-cinc dones que canten i fan cançons en motiu de l'edició del monogràfic que la revista va publicar al gener de 2013 sobre aquest tema, per commemorar l’Any de les Dones a la Cançó i els 50 anys de la cançó Se’n va anar, popularitzada per Salomé, la primera dona de la cançó en català.

Entre les cantautores del panorama musical català actual es troben; Andrea Motis, Guillermina Motta, Sílvia Pérez Cruz, Núria Feliu, Anna Roig, Maria del Mar Bonet, entre d'altres. Aquesta exposició contribueix al pla estratègic de polítiques de dones 2012-2015 de la Generalitat que pretén fomentar la visibilització del talent, emprenedoria i les carreres professionals de les dones en diferents àmbits.


La mostra es va inagurar el passat 18 de desembre i es podrà visitar fins al dia de Reis d'enguany a la Sala d'Actes de les Cotxeres. Es pot gaudir de l'exposició gràcies a la iniciativa de l'Institut Català de les Dones del Departament de Benestar Social i Família, i la revista Enderrock. La mostra també s'ha exposat, gràcies al Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Tortosa, Lleida i Vilanova i la Geltrú.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada