dissabte, 4 de gener del 2014

DONES MORTES A CAUSA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE: BALANÇ 2013


Les víctimes de la violència de gènere del 2013 fan que moltes associacions de dones demanin més precaució i poder accedir a la justícia sense tants problemes. L'any passat es van donar 48 morts de dones per les seves parelles, i almenys 10 d'elles van morir sense protecció tot i haver denunciat el maltracte.


Aquest 2013, 48 dones han estat assassinades per violència de gènere, en xifres de la Delegació del Govern per la Violència de Gènere. És la més baixa dels últims deu anys, segons la presidenta de la Federació de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro, els resultats són positius tot i que no significa que hi hagi menys violència. Ha baixat també l'índex de denúncies i separacions.


El descens del número de denúncies es deu a que moltes dones s'han adonat que és inútil denunciar; el 40% dels casos no són jutjats i s'arxiven directament. Es creu que un altre dels motius pel qual les dones denuncien menys i decideixen no trencar la relació amb el maltractador és a causa de la crisi, ja que moltes d'elles tenen dependència econòmica i divorciar-se surt més car a causa de l'augment de les taxes judicials.


Per altra banda, la presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Separades i Divorciades, Ana María Pérez del Campo, afegeix que hi ha més víctimes ja que molts casos es deixen en investigació, també diu que molts d'aquests casos remeten als infants i ja han estat set nens els que han mort a causa de la violència de gènere. Pérez del Campo també ha demanat que la Unió Europea comptabilitzi el nombre de dones assassinades per les seves exparelles o parelles, “per tal que es vegi que la situació de les dones no ha variat substancialment”, ha afirmat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada