dissabte, 11 de gener del 2014

LA LLIBERTAT D'ELEGIR L'ATENCIÓ AL PART; MÉS A PROP DE LES FRANCESES

L'Assamblea Nacional francesa ha aprovat recentment de forma experimental, en un període de cinc anys, les cases de parts, en francès les anomanades “maisons de naissance” (cases de naixement). Segons la presidenta del Col·legi Nacional de Llevadores, Sophie Guillaume, aquestes estructures són: “Una resposta la demanda, cada cop més gran, per part de les mares que volen ser protagonistes del seu naixement”.



Les cases de parts tenen una estructura d'assistència gestionada per llevadores, que ofereixen un ambient més íntim i càlid que el dels hospitals, i també un preu més econòmic. És una opció dirigida a a les dones embarassades de baix risc ja que en aquest tipus de cases no s'atenen parts susceptibles de tenir complicacions. A més la llei estableix una garantia de seguretat i en qualsevol cas de complicacions contempla el trasllat immediat a l'hospital.

Alemanya o Suïssa ja han provat i avaluat aquest sistema, i des que es va implantar no hi ha hagut un augment en la mortalitat materna o neonatal. En aquest tipus de cases els naixements es duen a terme sense cap tipus d'anestèsia ni drogues destinades a induir o accelerar el part. El dolor es canalitza a través de massatges i banys d'aigua calenta, lliure moviment de la mare...Un cop ha nascut el nadó, sis hores després, les mares ja poden marxar cap a casa seva si ho desitgen.

A l'Estat espanyol hi ha en l'actuallitat dues cases de naixements, ambdues a Catalunya: Migjorn, a Sant Vicenç de Castellet(Bages), des de fa dotze anys i més recentment Aura naixements a Igualada (Anoia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada