dissabte, 14 de desembre del 2013

L'APODERAMENT FEMENÍ EN LES XARXES SOCIALS


Quatre ciberfeministes blogueres emprenen la iniciativa de fer una jornada que mostri a les persones que treballin en l'ambit educatiu, en àrees d'igualtat o de joventut, o bé persones que estiguin interessades en el feminisme, que internet no és sinònim de perill per a les dones, sinó que també ofereix moltes altres possibilitats, com l'expressió, reafirmació o bé l'organització.


"Redes sociales y joventud: Temor vs. Empoderamiento" és el títol de la jornada que es farà a Bilbao el dia 16 de desembre i que es podrà seguir via streaming. Les quatre ciberfeninistes: Ianire Estébenez, psicòloga i autora del blog "Mi novio me controla lo normal" parlarà del ciberterror sexual, Marta G. Franco, parlarà de les potencialitats de la cultura hackeractivista per l'empoderament de les dones, Andrea Momotio, explicarà les diferents aplicacions mòbils que hi ha com a espai de sociabilització per a les joves lesbianes i finalment Mari Kazetari presentarà la investigació "La desigualtat de gènere i el sexisme en les xarxes socials".

Aquestes joves activistes critiquen el paternalisme excessiu, la protecció de les noies joves vers les noves tecnologies i xarxes, com un pretext per tallar el desig d'aquestes per conèixer i utilitzar les noves tecnologies, per tant diuen que el que es fa és limitar l'expressivitat per tal que les noies no s'exposin als riscos que pot comportar.

Les blogueres diuen que és urgent desenvolupar una autodefensa feminista online, és a dir, explicar a les noies quins riscos hi ha, però alhora com poden afrontar-los i evitar que les culpin en el cas que pateixin alguna agressió. A través de la jornada volen transmentre aquest apoderament femení per poder utilitzar les xarxes amb llibertat.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada