diumenge, 22 de desembre del 2013

NOVA LLEI D'AVORTAMENT, RETORN AL PASSAT


El Cosell de Ministres ha aprovat la llei de l'avortament elaborada pel Ministre Alberto Ruiz-Gallardón, una reforma que el Partit Popular tenia al seu programa electoral. La nova llei va ser aprovada el passat 20 de desembre amb el nom:“Llei de protecció de la vida del concebut”.


La reforma, tal i com afirma el ministre, pretén ajustar-se al Tribunal Constitucional, pel que fa als drets del no nascut. També evitarà que les menors puguin avortar sense consentiment patern i només es podrà aturar l'embaràs en el cas que els metges acreditin l'existència de malformacions en el fetus i que suposen un perill per a la mare o bé en casos de violació.

La nova reforma pretén tornar al tema de supòsits, que parteix de la llei de 1985. El Govern vol que la llei de l'avortament es decideixi cas per cas, a diferència de la norma del 2010 que estava en vigor en la qual la dona podia decidir durant les 14 primeres setmanes si manté la gestació o no. Una altra des les diferències en la nova llei és ser més estrictes en decidir si la mare pot avortar en el cas que sigui un conflicte psíquic greu per a la dona, ja que abans el 90% dels avortaments es duien a terme per aquesta raó.

Arran de la nova llei s'ha generat molta polèmica i ha comportat que moltes dones surtin al carrer per protestar contra la reforma, ja que afirmen que no estan d'acord amb la voluntat del Govern estatal de canviar la llei actual, que tant va costar aconseguir. El lema de Marea Lila, una organització en defensa dels drets de les dones, és: “NO al retrocés en drets sexuals i reproductius, NO a l'atac ideològic, patriarcal. Ens hem de defensar”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada