divendres, 1 de novembre del 2013

L'ESCLETXA DE LA DESIGUALTAT FA CAURE ESPANYA


L'últim informe sobre les diferències de gènere del Fòrum Econòmic Mundial revela que Islàndia és, per cinquè any consecutiu, el millor país per ser dona. Espanya retrocedeix fins caure a la posició 30.



Aquesta ha estat la vuitena edició de l'informe, que es va presentar el passat 25 d'octubre a Ginebra (Suïssa). 136 països són els que conformen el rànquing dels països amb més o menys diferència de gènere entre gèneres i són observats des dels angles d’ accés a la salut i educació, participació política i igualtat política. Justament són aquests dos útims els que han contribuït en aquesta vuitena edició a la pujada, pel que fa a posicions, de països com Cuba, Equador o bé Bolivia.

Espanya va de cap a caiguda. En els útims set anys ha baixat fins a 20 llocs. Els resultats són negatius, la situació del país obre cada cop més l'escletxa de la diferència de gèneres.

En l'encapçalament del rànquing es troba com a capdavantera Islàndia, seguida de Finlàndia, Noruega i Suècia, entre d'altres. El domini dels països del nord es deu a les polítiques que tenen en relació a la qualitat de vida i benestar de les persones. Cal remarcar també que els països més igualitaris són els occidentals, i en altres llocs com Àfrica del Nord o bé el Pròxim Orient no s'hi han observat millores, ja que no han afrofitat adequadament les inversions en els camps de l'educació o bé sanitat.

Segons el Fòrum, ha estat tot un èxit, i hi ha avenços pel que fa a la situació de la dona en el món, ja que 86 dels 136 països han aconseguit pujar posicions en un any. Klaus Schwab, Fundador i President Executiu del Fòrum Econòmic Mundial ha dit que: “És necessari que els països comencin a pensar en el capital humà d'una manera molt diferent, fins i tot en la manera com incorporen les dones a les funcions de lideratge. Aquest canvi de mentalitat i de pràctica no és una fita futura, sinó una necessitat actual.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada